lørdag 31. oktober 2009

Oppskrift på isskrapevotter

Her er oppskriften på de isskrapevottene jeg pleier å strikke. Jeg har forsøkt meg fram med ulike modeller, noen med "butt" avslutning, andre med litt mer "spiss/tupp". Det er disse jeg har valgt å strikke flere av, fordi jeg synes de blir best på hånden når de er ferdige pluss at is-skrapene jeg bruker er lettere å feste i disse.

Oppskrift:

IS-SKRAPER

Garn: Iglo (Trysilgarn) kjøpt på Europris.

Legg opp 52 masker på p 6. Strikk 4 omg vr.
Strikk 48 omg rett m div mønster/striper.
Fell av:
Pinne 1: m 1+2 sm, m 3+4 sm. Strikk til det gjenstår 4 m på p 2. Strikk de to første av disse sm, strikk de to siste sm. Pinne 3 strikkes som pinne 1, pinne 4 strikkes som pinne 2. Dette gir 8 m felt på omgangen.
Strikk neste omg rett, uten felling.
Neste omgang strikkes med lik felling som første omgang med felling.
Strikk neste omg rett, uten felling.
På neste omgang felles slik: de to første maskene på p 1 strikkes sammen. De to siste maskene på p 2 strikkes sammen. Strikk p 3 som p 1 og p 4 som p 2. Dette gir 4 m felt på omgangen.
Fell videre slik på hver omgang til det gjenstår 8 – 10 masker.
Strikk 8 omganger før du feller av.

Fest tråder og tov i maskin, 40 grader med grønnsåpe.
Strekk votten – spesielt i åpningen – etter toving. Hvis du synes votten er for lite tovet eller ennå for stor, kjører du den en gang til i maskinen. Tovinga varierer etter hvor masse du ellers har i maskinen, temperatur etc.

Sy fast isskrapen. De fra Europris egner seg godt fordi de har en åpning som gjør dem lette å sy fast i votten.

Her er votten, tova én gang, sammen med is-skrapa som jeg bruker (kjøpt på Europris, finnes i flere farger, koster kr 10 - dagens reklame ;-) )

Ferdig isskrapevott.
Nå kan vinteren bare komme .....

4 kommentarer:

 1. Tusen takk,jeg har forsynt meg jeg...*nikke*
  Må lage noen kjappe gaver nå føler jeg
  Dine så veldig greie ut :)

  SvarSlett
 2. Hei, jeg strikket akkurat en slik isskrapevott. Den er på vei inn i vaskemaskinen, så skal jeg se om de har igjen noen isskraper på den lokal Europrisen. Skal lenke til deg når jeg blogger isskrapevotten :-)

  SvarSlett
 3. Denne er bare helt genial, og var en stor hit under juletreet i fjor. Nå går vi igang med noen fler. De finner forhåpentligvis nye hjem på messen neste helg :) Takk for flott oppskrift.

  SvarSlett
 4. Denne var smart. Men jeg er langt fra smart når det gjelder oppskrifter. Strikkes denne med 4.pinner ? Må vel syes sammen i bunn ? :-p Håpløst og ikke skjønne oppskrifter :-p

  SvarSlett