søndag 24. januar 2010

Tur på Hoven

Denne helga var det meldt fint vær lørdag ( og regelrett drittvær søndag...) Da var jo valget ganske enkelt - det måtte bli en fjelltur lørdag!

Min faste turvenninne og jeg satte oss i bilen og kjørte til Gimsøya - ei forholdsvis lita øy beliggende mellom Austvågøy og Vestvågøy i Lofoten. Her skulle vi rusle oss en tur på Hoven (368 moh).
De siste to ukene har vi hatt sørvestlig vær, varmegrader og mye regn her i Lofoten. Det har ført til at snøen vi hadde i grove trekk er forsvunnet. Spesielt på steder som Gimsøy, som ligger ganske utsatt til for slikt vær...Utsikt mot stranda ved Hov.
Ikke en snøflekk å se... Golfbanen ligger like her nede, for dem som liker å spille golf. Selv har jeg aldri forsøkt...Noen minusgrader og frisk vind gjorde sitt til at det var kaldt nok, selv om snøen manglet...

Iskrystaller på lyngen ble rene kunstverket...
Straks oppe ved varden.

Bildet er tatt ca kl 13.30 - 14.00.
Et nydelig lys mens sola står ganske lavt på himmelen. Som du ser er månen i ny, og høyt oppe på himmelen. Utsikt mot Gimsøystraumen og Sydalen.

Fantastisk vakkert...

Lav vintersol over Vestvågøy.

Varden på toppen av Hoven i forgrunnen.Vestvågøy til høyre, Austvågøy til venstre.
Gimsøya i forgrunnen og Sundklakkstraumen med Sundklakkbrua midt på bildet.Undertegnede ved varden...

Fantastisk tur!

3 kommentarer:

 1. Kjente bilder fra kjente steder, nydelige. Får jo sånn hjemlengsel altså.
  Nydelige pusekatter du har også. Har bare en selv - holder det :)

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar, Marita. Artig at du kjenner deg igjen på bildene. Ja, det er bare fantastisk fint her. På denne tiden av året; DET lyset og DE fargene!.... :)

  SvarSlett
 3. Så vidunderlig vakkert !Det må være deilig å leve nær disse naturopplevelser.

  SvarSlett