mandag 17. januar 2011

Pjona votter

I dag gjorde jeg ferdig disse vottene. De har hatt tilværelse som ufo en tid nå, til tross for at det ikke var så mye som gjenstod. Merkelige greier, det derre...
Til disse brukte jeg Viking naturgarn. Det gikk med litt mer enn ett nøste til dette paret. Garnet er litt tykkere enn Fritidsgarn, som jeg vanligvis bruker til å pjone votter.
Viking naturgarn er tykt og mykt, og vottene ble ordentlig deilige og varme!

4 kommentarer:

 1. Ser dette innlegget er gammelt, har akuratt begynt å pjone. Men mine votter blir løse i håndleddet, har prøvd med å hoppe over noen "hull" på rundene rundt håndleddet, men da fortsetter votten med å blir stram. (for stram). Hva gjør jeg galt?

  SvarSlett
 2. Hei Merethe.
  Hvis vottene blir for løse rundt håndleddet, vil jeg tro du kan løse problemet ved å legge opp færre luftmasker når du begynner. Du må nesten forsøke deg fram i forhold til størrelsen på håndleddet i kombinasjon med hvor stramt/løst du pjoner. Det er vanskelig å si eksakt hvor mange færre masker du må legge opp. Lykke til! :)

  SvarSlett
 3. Hei, korleis hekler eg tommelen på vottene med pjonateknikken. Nybegynner med pjoning, noko som er så mykje meir gøy enn "vanlig" hekling. ;)

  SvarSlett
 4. Hei OsloMia.
  Så flott at du liker pjoning! Ta en titt på de oppskriftene og bildene som ligger under "pjoning" i bloggen min. Der er tomlene nærmere forklart. Hvis det fremdeles er vanskelig, skal du bare legge inn en ny kommentar, så kan jeg forsøke å hjelpe deg.
  Hilsen Lonemor :)

  SvarSlett