mandag 7. desember 2009

Adventsstaken vår


Dette er adventsstaken vår.
Den er hjemmelaget, men det er ikke jeg som har laget den.
Adventsstaken er ganske gammel (relativt...). Den er noen år eldre enn meg, og det var denne adventsstaken vi henta frem hver advent og tente lys i da jeg vokste opp. 

For meg er dette den ultimate adventspynten.  Jeg har mange gode minner om koselige, snøfylte, forventningsfulle adventsstunder knyttet til nettopp denne adventsstaken.
Da jeg ble gammel nok til å forlate "hjemets lune rede", fikk jeg med meg denne adventsstaken av min mor. 
Den har nå fulgt meg og familien min siden, og jeg tror nok at mine barn - som nå er ganske store - også setter pris på denne. 

Adventsstaken er ganske enkel. Den er laget av et stykke never som det er festet ulik julepynt - av gammelt merke - til. Pynten er festet med en type kitt. Det samme kittet er formet til, slik at lysene kan settes fast. Det er ikke plass til stearinlys av vanlig størrelse, men tynnere lys. Tidligere har jeg fått tak i slike lys på Black Design, men de er visst sluttet med denne lystypen. På grunn av at jeg ikke fikk tak i lilla lys, har jeg måttet bruke brune lys i år. 
Denne adventsstaken fikk min mor i gave først på 60-tallet av en gutt hun var dagmamma for. Veldig snilt å gi den til meg da, synes jeg. Takk mamma! :)
(Forøvrig kan jeg jo legge til at duken som adventsstaken står på antakelig er enda eldre... Koselig med slik gammel julepynt...)

2 kommentarer:

  1. Koselig med tradisjonstingene vi tar frem år etter år. Flott adventskalender under her også!

    SvarSlett
  2. Suuper koselig. Sånn huske eg farfar laga t foreldrene mine. Må høre om vi har den ennå.

    SvarSlett